Japonci otevřeli bar v útrobách zpracovny odpadů
Správné třídění a zpracování odpadů je v dnešní době, kdy se kupuje a vyhazuje opravdu kdeco, velice důležité téma. Ne každý však tomuto problému přikládá natolik velkou váhu, aby třídil vše, tak jak má. V Japonsku se proto odhodlali k velice zajímavému kroku. Otevřeli přímo ve zpracovně odpadů bar, v němž mohou jeho hosté přes prosklenou zeď pozorovat, jak proces probíhá.
Někomu by se mohlo popíjení nápojů v Gomi-Pit Baru, jak se nazývá, zdát při pozorování tolika tun odpadu nechutné. Návštěvníci si však nestěžují. Naopak jsou nadšeni, že mohou tuto činnost vidět z blízka. Dost často se také nad vyhazováním a tříděním odpadu více zamyslí, což je v podstatě celý cíl tohoto nápadu.
Bar v Musašinu blízko Tokia není otevřený celoročně, ale vždy pouze několik dní v měsíci. Není to totiž místo, kam by návštěvníci chodili rádi pravidelně. Jde ale o takovou raritu, kterou stojí za to vidět. Navíc je zde možné si objednat nejenom pití, ale i něco zdravého k snědku.